Tavallinen flunssakin katkaisee toiminnan, kun ei voi lähteä ulos. Olen kuunnellut äänikirjoja, ne sopivat hyvin sairasteluun. Aivan elämyksellistä oli kuunnella Viveca Stenin Åren maisemiin sijoittuva dekkari Lumen uhrit, vaikka en ole pitkään aikaan dekkareita lukenut. Kirjailija oli jumittunut koronan takia Åren tunturimaisemiin ja keksi aloittaa siellä uuden kirjasarjan Sandhamin jälkeen.
Lämpimän peiton alla kuuntelevalle muodostui melkein Alistair MacLeanimainen tunnelma joulukuun pimeydessä, lumessa ja pakkasviimassa liikkuvista hahmoista. Oli monenlaista lunta, tuulta, pyryä ja pimeyttä. Välillä torkahtelin, havahduin taas lukijan ääneen, olin kaukana lumituiskussa vähissä vaatteissa. Sairastelun katkaisema olo on kuin kupla, toisenlainen, rajattu tila.
Kun myöhemmin etsin lukemalla näitä kuvauksia, en löytänyt juuri mitään. Varmaan kirjailija osasi luoda raamit, joita oma mielikuvitus ja runsas kokemus talven kylmästä pimeydestä täydensivät. Nykyiset lapset saavat kaiken luetun kuvitettuina. Kuinka heidän mielikuvituksensa kehittyy? Kirja on kirjoitettu viime vuonna, mutta nuoriso lähettelee vielä tekstareita. Äkkiä siitä kelkasta putoaa, ellei ole nuorisoa lähettyvillä.
Kuumetta ei ole ollut pariin päivään enkä aivastele enää. Jokohan voisi mennä kauppaan vai vieläkö tartutan? On kaapissa vielä syötävää, ehkä en vielä riko tätä kuplaa.
Kuvaus kuvauksessa. Flunssapotilas ja kylmä kirjan maailma. Toivon parantumista vaikka tämä teksti oli em syistä hieno ja liikkui tasoilla. Nyt on harmaata ja satelee. Katsoin että äänikirja lukija taitaa olla sama firmasta riippumatta. Kiitos vinkistä. Terv P
VastaaPoistaKiitos, oli hauska kun voi siirtyä kirjan maailmaan, kun itse on kuin vangittu. Pimeä ja sadetuhnu tänään kaipaisivat myös irtiottoa. Missähän paistaisi päivä ja aallot olisivat lämpimät?
PoistaAloitin Haruki Murakamin eepoksen Vieterilintu eikä se ainakaan vielä ole temmannut uusiin maisemiin.
VastaaPoista