Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

Herättäjäjuhlat Seinäjoella

Juhlilta on tultu. Juhla-sana tai juhliminen tuovat ihmisille mieleen hyvinkin erilaisia asioita. Tuhansia on meitäkin, joille se liittyy jokakesäisiin isoihin körttiseuroihin.
Seinäjoella  Lakeuden Ristin juurella oli kaunis, lehteväpuinen kirkkopuisto keskellä kaupunkia ja hyvät säät. Ruokailusta huolehtivat ensi kertaa pääosin yrittäjät eikä talkooväki, ja sekin sujui hyvin.

Istuin lauantaina viidet seurat ja täytyy sanoa, että kapeilla puupenkeillä istuminen oli huonolle selälleni tuskaa. Välillä menin istumaan maahan ja tauolla lepotiloihin lepäämään. Sunnuntain juhlamessussa noustiin ylös vähän väliä ja se auttoi selkää. Päätösseurojen lopuksi on ainut yhteinen rukous  ja Herran siunaus ja sitä varten polvistutaan penkkien väliin. Muutoin rukouksena toimivat virret. Lopuksi juhlaväki kokosi penkit kasoihin  muutamassa minuutissa. Yhtään roskaa ei näkynyt.
Jos ensi vuonna olen menossa Vaasan juhlille, menen lyhyemmäksi ajaksi, mieluummin sunnuntaiksi. Körttiradiosta voi seurata kaikki ohjelmat. Kotona keskittyisin paremmin puheiden sisältöön kuin selkää uuvuttavasti kärsiessäni. Tai sitten pitää ottaa tuoli mukaan.
Sisareni tapasi paljon opisto- ja kurssikavereitaan, minä tapasin  vain muutamia tuttuja. Onneksi ajan kanssa kaksi, joita en ole tavannut vuosiin.
Juhlien teema oli "Anna toivo huomiseen". Se sisältää paljon ja hyvin monipuolisesti sitä puhujat käsittelivät. Virret kantavat tilaisuudet puheesta toiseen.

2 kommenttia:

  1. Nämä lankulla istumiset eivät vain minulta enää onnistu, siksi olen luopunut ajatuksestakin seuroihin osallistumisesta. Radiosta olisi voinut etsiä, mutta sattui olemaan lastenlapsihulinaa sinä viikonvaihteena. Toisaalta minun lapsuuskotonani ei käyty körttiseuroissa eikä lukeuduttu muihinkaan herätysliikkeisiin, niin ne eivät ole niitä, mitä kaipaisi erityisesti. Muutaman kerran työvuosina osallistuin mielelläni nimenomaan körttijuhliin, kun olivat sopivan matkan päässä. Niissä etelä-Suomen seuroissahan mekin aikoinaan tavattiin. Miten kauan siitä onkaan!
    *Ellinoora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdeksän vuotta sitten tavattiin Vantaan juhlilla. Onko siitä jo niin kauan! Siellä sai istua tuoleilla katsomossa, samoin viime vuonna Joensuussa. Kyllä ne lankkuistumiset ovat minultakin ohi. Muut näyttivät istuvan rauhassa. Muutamat nuoret olivat virittäneet riippumatot puiden väliin ja makoilivat siellä. Se olisi parasta!

      Poista

Kevään ihme