Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

maanantai 28. elokuuta 2023

Jäähyväisiä

Kyllä se pysäyttää aina, kun kotipuolesta kuuluu kuolinuutisia. Ne voivat olla hyvinkin erilaisia. Yhden elämä tulee päätökseensä hitaasti, hitaasti kuihtumalla, kevenemällä, kipuillen. Toinen lähtee käymään lapsensa luona autolla ja elämä loppuu hetkessä tien päällä, kesken kaiken. 
Moni meistä saa varoitusviestejä, kun oma keho antaa merkkejä heikkenemisestä ja vaurioista, kivuista. Joku torjuu ne pelottavina, toinen masentuu, pelko voi hallita elämää, moni pystyy ajan myötä hyväksymään. Elämää ei voi hallita, vain ajoittain niin voi kuvitella. Mikä tv- ohjelma se olikaan, jossa oli laskettu, kuinka monta vuotta voit lisätä elinaikaasi tekemällä niin ja noin? Meiltä ei myöskään kysytä, kumman valitset loppuelämääsi; omaishoitajuuden vai puolison äkkikuoleman. 

Syksyllä sanotaan jäähyväisiä kesälle, valolle ja lämmölle. Mökkijärvellä ilotulitukset toivat elämää ja pauketta elokuun lopun yöhön. 
Nyt katsotaan syksyyn päin. Vielä on kauniita päiviä, värejä, marjoja, omenoita, viljaa, perunaa maassa, kiitoksen aiheita, myrskyä, elämän taistelua.
Valokuva tyttäreni.



2 kommenttia:

  1. Kauniisti sanoitat ajankohdan, jota itsekin nyt tunnustelen sielussani. En osaa venetsialaisia viettää, mutta kaunis on kuvakin laiturilta.
    Ellinoora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommentistasi tuli mieleen, että olisiko meidän tosiaan nyt aika viettää venetsialaisia? Ajatella niin?

      Poista

Kevään ihme