Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

keskiviikko 27. syyskuuta 2023

Omaa ohjelmaa

Päivän kohokohta, postiauto pysähtyy laatikollani ja tuo paperisen paikallislehden. Tilasin sen digilehden lisäksi loppuvuodeksi. Tänään onkin vilkas päivä, kirjastoautokin  pysähtyy. Näitten tapahtumien väliin täytyy sovittaa päiväunet.
Muutoin ei tapahdu muuta kuin päivän hiljalleen lyhentymistä ja television syysohjelmia, TTK,  Supernanny, Duudsonit tuli taloon, Suomen kaunein koti, Keramiikkakisa, ensi viikolla alkaa Ensitreffit alttarilla.

Järjestin minä eilisillaksi oman happeningin. Ei olisi tarvinnut lämmittää, mutta takkamuuria on hyvä joskus lämmitellä. Sytytin tulen puuhellaan ja sen perään takkaan, minkä järjestyksen systeemi vaatii.  Takka alkoi savuttaa, vaikka hormi ensin veti hyvin ja viime viikollakin toimi hyvin. Tupa täyttyi savusta, mutta jostain syystä palohälytin ei hälyttänyt, vaikka vilkkui. Ovet oli auki ulos asti, niinkuin kylmästä lämmittäminen vaatii. Puuhellassakin tuli sammui. Menin ulos katsomaan, mitään tullut savupiipusta. Silloin välähti: en avannut toista peltiä ollenkaan! Savun seassa huivi naamalla avaamaan pelti. Savua ryöpsähti piipusta runsain määrin. Puut alkoivat palaa. Sitten seurasi ohjelmassa pitkään läpivetotuuletusta. Onneksi on aika lämmintä. Näin sitä mökinmuorin Ilta kuluu mielekkäissä puuhissa! Tätä en ole ennen kokeillutkaan. 

6 kommenttia:

  1. Jokin meissä tarvitsee aika ajoin nämä happeningit. Ota ilon kautta, sinä kumminkin keksit mistä kiikasta, kun ei savu nouse ylöspäin! - Vähän aneemista on tuo tv-ohjelmasi, tulee mieleen kysyä, onko sulla siellä radio. Toinen meillä väittää, että siellä on parhaat asiaohjelmat ja musiikki. Omasta kokemuksesta en voi puhua radion kanssa enkä varsinkaan noiden tv-ohjelmien. Lukemisen puolelle menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On radio, kuuntelen jonkin verran. Uutisia ja ajankohtaisohjelmia televisiosta päivittäin, niitä en maininnut. On myös päiviä, etten avaa televisiota ollenkaan.

      Poista
  2. Edellisen kirjoitti Ellinoora. Ei hyväksynyt Google-tiliäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, missä vika ettei hyväksy. En löydä asetuksista mitään, mitä voisin muuttaa, harmi.

      Poista
  3. Täällä oli tehty hyppäys joka sai miettimään, voisinko tehdä jotain samaa. Suomessa asuminen maalaiskylässä ei pitäisi olla mitään erityistä, ainakaan ennen ei ollut. Vaikka onhan nuo raitit hiljenneet monessa paikassa. Mietin että ei ehkä pimeys vaan se hiljaisuus. Ja (vieras pohtii ei tarvitse välittää)arvelen että turvaverkot on viritetty,sekä luonnon kulussa on oma ilonsa.
    Muu asia. Täällä oli joku kerta kirjavinkkejä Sally Salminen Aikani Amerikassa ja ML Lempinen Naisten taivas. Kirjapiiriin otettiin molemmat kun ovatkin aika varattuja että jompikumpi.. Sally Salmista olen kuunnellut osin sekä lukenut kirjana. Hän osaa kertoa polkuaan elävästi. Katrina on listalla heräsi kiinnostus.. Tässä taisi olla kiinnostus kun siinä on myös Pohjanmaata.
    Kiitokset siis hyvistä maininnoistasi.
    Halusin kirjapiiri ehd.eeni siirtolaisuudesta. Näin sen löysin (lukuromaanit ei ole minun lajini)
    Hyvää syysaikaa ja hyvää vointia!
    Terv P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Siirtolaisuus kiinnostaa minua, kun isäni kaikki tädit ja enot menivät Amerikkaan, tädit piioiksi. Kirjat vievät hiljaisessa kylässä asustelevaa ympäri maailmaa ja historiaa, Alaskasta uuteen Seelantiin, Islantiin, sota-aikaan hyvin usein. Tulee mieleen Kristin Hannah, Sarah Clark, Mark Sullivan, Ragnar Jonasson.

      Poista

Kevään ihme