Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

perjantai 29. maaliskuuta 2024

Kiirastorstaina

Olen kuunnellut Bachin Matteuspassiota kolmenkymmenenviiden vuoden ajan kiirastorstaisin. Se alkoi siitä, kun ystävä antoi kasetin, jossa passio oli. Aina en ole kuunnellut loppuun, mutta alkuosan ainakin. Joskus olen seurannut passion kulkua Raamatusta koulusaksaa hyödyntäen, kieli kun on saksa. 

Eilen Yle järjesti hienon mahdollisuuden yhteisölliseen kuunteluun. Aiempina vuosina en ole tätä huomannut. Ylen chat- sivulla opastajana oli ihana musiikkitoimittaja Kare Eskola. Hän kirjoitti musiikkia ja hengellistä sisältöä koskevia kommentteja. Sivulta oli myös linkki librettoon saksaksi ja suomeksi. Keskusteluun pystyi osallistumaan yle- tunnuksen avulla. 
Tästä tuli ainutkertaisen hieno kolmituntinen, jossa tunsi olevansa mukana tapahtumassa. Alkuvaiheessa joku kilpaileva musiikintuntija  oli minusta häiriöksi jatkuvilla kommentoinnellaan, mutta  se laantui. Syvällisen tapahtuman sisältö voimistui kuulijan mielessä. Tällä tavalla tavallinen kuulijan sai enemmän mukaansa tästä musiikkiaarteesta.
 Kärsimyksen jakaminen ja kantaminen koskettaa meitä kaikkia. Kiirastorstai ja pitkäperjantai ovat totta monen ihmisen elämässä tälläkin hetkellä ja moni odottaa Pääsiäisen ilosanomaa. Raamattu kulkee vierellämme.

57-AARIA (BASSO)

Tule, suloinen risti, näin sanon sinulle Jeesukseni: 
anna se vain tänne.
Jos se joskus käy liian raskaaksi. 
Niin sinä itse autat sitä kantamaan. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään ihme