Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Marjatuuli

Hyvä sää tuli marjastajallekin, kun sää viileni ja vilpoisa tuuli puhalteli ötökät pois. Lähistöllä on hieno, laaja kallioalue, jolla kasvaa pääasiassa mustikkaa. Paljon ei tarvitse sinne kävellä. Kaunis polku kulkee kallioille, kun sen löytää. Luin isän kenttäpostikirjeestä, että he ovat äidin kanssa kävelleet siellä seurusteluaikanaan.  Muita ei näkynyt. Poimijat ovat kylällä vähentyneet.  
Hidasta on nyt mustikan kertyminen sankoon, kun marja on pientä, harvaa ja osin vielä tiukassakin. Kahden tunnin päästä alkoi väsyttää ja marjaa oli viisi litraa. Sinisen määrä oli alle motivaatiotason. Keitähän ja missä maastoissa ovat ne marjastus-facebookin poimijat, joilla on aina esiteltävänä monen sangollisen saaliit? En minäkään ennen vajaan sangon kanssa palannut.
Perkaaminen on ihan lempipuuhaani, meditatiivista ja verkkaista pihassa istuen. Nyt meni tunti, on kun oli paljon nypittäviä puolukanraakileita ja marjanvarsia. En muistanut kuunnella äänikirjaa, kun muistelin kuuden vuoden takaisia entisen elämän loppuviikkoja. 
Kun mustikat ja lisäksi pari litraa vadelmaa olivat pakastusrasioissa, oli mennyt ruokatunnin kanssa melkein kuusi tuntia. Mukava työpäivä, suihku ja kahvit päälle! Kun säilyisi vielä tällainenkin hyötyliikuntakyky. Minähän en ole polven takia lenkkeillyt enää ollenkaan. Nyt voi loppupäivän makailla ja lukea uusinta Kyllikki Saari- kirjaa. 

2 kommenttia:

  1. Kuivaa on. Hyvin on nyt tuollainenkin määrä mustikoita. Ajanvirtaa, sitä minä näissä luen. Välillä katsotaan kauas tulevaan, välillä taaksepäin menneeseen. Ja välillä ollaan suvannossa, aika on pysähtynyt. Lukijalle rikkaita tuokioita, peilausta ja avaruutta. Terv P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, rauhallinen marjastely yksikseen tuottaa ajanvirta-tilaa, jossa mieli on vapaa liikkumaan moneen suuntaan.Vanha metsä humisee ympärillä.

      Poista

Kevään ihme