Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Harmaa rauha

Tylsää, sanoo lapsenlapsi heti, kun toiminta lakkaa. -Voit keksiä itse jotain, hänelle aina sanotaan.
Kun virtaus laantuu, tulee suvanto. Suvantokohdat ovat arvokkaita. Voi ajatella, voi olla, voi katsella, muistella, muistaa ihmisiä, joskus olla hetki ajattelematta mitään. Aika on pitempää.
Täällä saaressa minulla on ollut (itseotettuna) urakkana siirtää rannasta saareen kaksi mottia polttopuuta. Kassilla puita veneeseen useampi satsi, soutu saareen, veneestä lastaus kassiin ja kanto puukatokseen. Ranteet ovat olleet aika kovilla, mutta joskus jonkinlainen tarpeellinen työkin tuntuu hyvältä. Nyt urakka on tehty, ennenkuin sadeilmat alkavat.
Täällä riittää monenlaista pientä puuhaa. Talvella minulla on liikaa toimettomuutta. Voin sanoa, että tylsää. Makailua pitkin päivää, puhelin käsissä niin paljon, että kädet puutuvat Jääkaapille nousu tulee helposti ohjelmaksi. Se ei ole aina levollista hiljaisuutta.

Ihana helle alkaa olla ohi. Täällä se ei ole tukala, kun viileämpi vesi ympäröi. Lämmintä se vesi kuitenkin on, on helppo pulahtaa uimaan, kun on hikinen. 

Nyt  taivas on peittynyt pilveen, vesi ja taivas ovat harmaat. Itätuuli on virinnyt, sadetta odotetaan, kuiva sammalkin janoaa vettä, tuuli kohisee puissa.  Eiliset kumpupilvet ovat muistoa. Oleminen pysähtyy, on levollista. Harmaus on hiljaista ja rauhallista. On enemmän läsnä, kun ei tee mitään.
Yösateen jälkeen

2 kommenttia:

  1. Ei pilvinen päivä mitenkään epäonnistunut päivä ole, ei sateinenkaan. Sää voi antaa pienen vihjeen mikä puuha olisi päivän fiilikseen soveltuva. Vaikeinta on ollut sopeutua helteeseen.
    Minulla on tietty eläkevuosien saatossa muotoutunut päivä- ja viikkorytmi, jossa toistuvat ne samat jutut suunnilleen samoihin aikoihin. Ihme juttu, mutta se ei tunnu tylsältä. Tuntuu mukavalta, kun ei tarvitse koko ajan olla kehittämässä askaretta eikä valitsemassa mitä tekisi. Se varmaan erottaa lapsenlapsen ja mummokansalaisen, ettei aina kaipaa uutta leikkiä entisen perään.
    Ja sitten kun iskee inspis, sille on tilaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjelman määrä on todella vähentynyt, kun vertaa vaikka lastensa nykyisiin päiviin! Oma rauhaisa rytmi kunakin vuodenaikana on tärkeää. Kaikilla ikäihmisillä ei ole perhesyistä omaa rauhaa, ainakaan omaishoitajilla.

      Poista

Kevään ihme