Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

tiistai 26. heinäkuuta 2022

Tämän kesän mustikat

Monesti olen jo ajatellut, että kauankohan vielä onnistuvat nämä Torppakesät pihanhoitoineen ja marjakausineen. Nyt se ajatus on ollut vielä enemmän pinnalla, kun sitkeä pahoinvointi verottaa voimia. Pahoinvointi on ainakin ajoittain lievittynyt mahdollisesti pienen Mirtazapin- annoksen ja omatekoisen pahoinvointirannekkeen avulla. Minullahan on itsekehitetty teoria siitä, miksi lihottavana tunnettu pilleri auttoi useita vuosia sitten lopettamaan huonon oloni. Päättelin, että se lihottaa siksi, että se voimistaa lepoa ja elintoimintoja hoitavan parasympaattisen hermoston toimintaa ja siten parantaa ruokahalua. Samalla se hillitsee sympaattisen hermoston yliaktiivisuutta, mikä taas liittyy ahdistukseen ja pelkoon ja muihin stressitiloihin. Se, että tämä masennuslääke neljäsosa-annoksena ei vaikuta masennuslääkkeenä, vaan toimii histamiinikanavan kautta väsyttävänä,ei ole omaa keksintöäni. Se on kuultu Uniklinikan luennoitsijalta. Lääkärit suosivat nykyään Mirtazapinia unihäiriöihin. Nyt kokeilin tätä taas, ja pahoinvointi lieveni. Myös ranteen sisäosan neiguan-akupisteen painanta käsin tai rannekkeen avulla lievittää pahoinvointia. 
Näistä operaatioista seurasi, että olen pystynyt käymään mustikassa läheisillä kallioilla.  Sisulla kai myös on osuutensa. Metsässä on hyvä olla ja hengittää. Tutut, kauniit kalliometsät ja marjat kuuluvat niin kesääni, että sinnilläkin olen  hakenut useamman sangollisen talteen. Vähän lujemmasta ne on otettu kuin ennen. Kaikki ei ole kypsää, ei olisi kiire muutoin kuin mahdollisten marjanpoimintäryhmien tieltä. 
Mistä huono oloni johtuu, ei ole selvinnyt. En väitä, että teoriani ovat oikeita. Jatkuva googlettaminen jo tekee huonovointiseksi ja sitä pitää hillitä. Jossain on jotain vikaa, mutta mustikkaan on päästy tänäkin kesänä!

4 kommenttia:

  1. Akupisteiden painelu itsehoitoa parhaimmillaan. Tuon Mirtzapinin tarjoaminen univaikeuksiin on närkästyttänyt useampia tuttaviani, kun ovat nukahtamispillerireseptiä pyytäneet lääkäriltä. Minä olen reissuillani aika huolettomasti käyttänyt nukahtamispillereitä ja kevyesti reseptin saanut.
    Enää en käyttäisi. Edes reissuilla, joita ei kyllä liiemmin enää olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi he ovat närkästyneet ja miksi et käyttäisi?

      Poista
  2. Tuttujani on närkästyttäny kai lääkkeen maine masennuslääkkeenä ja lisäksi yksi heistä ainakin mainitsi lopettaneensa koska paino alkoi nousta. Ehkä hän käytti isompaa annosta.
    Työelämässä ollessani nukahtamislääkkeistä varoitti jo aikoinaan yksi lääkäri luennollaan. Sanoi, että jokaisesta jää jälki aivoihin. Kai siinä joku syy on, ettei niitä mielellään nykyisin lääkärit juuri kirjoittele.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa se Mirtazapin nostaa painoa pienelläkin annoksella, kun tulee hyvät ruokahalut. Bentsotyyppiset aineet voivat haitata syvän unen vaihetta (aivojen puhdistus) ja aiheuttaa riippuvuutta ja myös menettää tehonsa tottumisen takia. Jos ei pärjää ilman lääkkeitä, on hyvä välillä vaihtaa eri tyyppiseen. Tunnen kyllä pari ihmistä, jotka ovat vuosikymmeniä käyttäneet puolikasta Imovanea eikä muisti näytä yhtään kärsineen. Nuoret lääkärit voivat olla liiaksi ohjeiden orjia.Tuttu 91-v alkoi käyttää puolikasta Imovanea, kun uni meni melkein kokonaan. Uusi lääkäri ei uusinut reseptiä, "ettei totu" ja nyt mummu on aivan sekaisin unen puutteesta.

      Poista

Kevään ihme