Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Pitsikukkaa

Joskus on hauskaa tehdä talvipäivän  ja nuutuvien aivojen piristykseksi jotain pientä uutta, kuten opetella uusi neulekuvio. Minä löysin sellaisen Novita Fazer- sukkalehdestä, jonka sain lahjaksi muun tilauksen yhteydessä. Etsin mallia keltaisiin sukkiin lapsenlapselle. "Vihreät kuulat"- mallissa oli "venäläinen kukkaraita", joka värierosta huolimatta näytti kiinnostavalta.
Koetan nyt leikkiä neuleblogia tällä kohdalla neuletta. Ehkä se voisi kiinnostaa jotakuta neulojaa, jos kuvio ei ole ennestään tuttu.
Kuvio aloitetaan laittamalla puikko silmukkaan kuin nurjaa alettaessa. Sitten kierretään lanka kolme kierrosta puikon ympäri ja vedetään ne silmukan läpi.
Tehdään peräkkäin yhteensä viisi tällaista kierrossilmukkaa ja sitten yksi nurja. Jatketaan tekemällä lisää näitä viiden ryppäitä ja välinurjia kierros loppuun.
Seuraavalla kerroksella nostetaan ensimmäinen silmukka  neulomatta, jolloin langankierto purkautuu ja saadaan pitkä silmukka. Samoin avataan neljä seuraavaa. Oikealla puikolla on sitten viisi pitkää silmukkaa. 
Siirretään silmukat vasemmalle puikolle ja otetaan lanka vasemmalta puolelta eteen ja kierretään lanka silmukoiden edestä oikealle  taakse. Kun seuraavaksi kudotaan nurja silmukka, lanka kiristyy ja kuvio näyttäytyy. Tehdään kerros loppuun.
Seuraava kerros kudotaan nurjaa silmukkaa. Siinä on pitsikukka näkyvillä! 
Sukan kärkeen tein vielä neljän silmukan kukkaraidan. Joustinneule on palmikkojoustin, valepalmikkoa. Netistä löytyy kyllä tähän pitsikukkaraitaan tarkempaa ohjetta. Siinä myös lanka kierretään kahdesti pitkien silmukoiden ympäri.

Eilen kuuntelin samalla Seppo Jokisen dekkarin "Koskinen ja pudotuspeli", jonka olen kyllä joskus lukenut, mutta sen pieni miestyyppinen huumori sopi leppoisaan tunnelmaan. Tänään kuunteluna on Lilja Sigurdardottirin "Jääkylmä aurinko, Auroran tutkimuksia". Olen vasta melko alussa, kehuttu tätä on. Islanti on dekkarimaailmassa nyt kylmyydestä huolimatta kuumaa. Iltalukemisenani on Anni Kytömäen  sanarikas "Kultarinta" oikeana kirjana. Kerran aiemmin aloitin sen, mutta en jaksanut keskittyä, nyt sujuu paremmin. 

2 kommenttia:

  1. Jaaha, tässä tulikin aivovoimistelua. Sukka sinällään oikein upea että voisihan sitä yrittää..
    Kaikkea ei tule kommentoitua vaikka tulee luettua. Sellaista mukavaa ajatusten törmäyttämistä on ollut. (En yritä murresanoja kun ei olisi aitoa) terv P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän aivovoimistelua tekee hyvää välillä! Parempi ohje löytyy kyllä muualta. Kevään kukkia ajattelin, niitä voikukkapeltoja Torpan ympärillä.

      Poista

Kevään ihme