Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

Laitekokeilua

Pitää kokeilla kirjoittamista uudella tabletilla, jonka yllättäen sain pojaltani. Mitään ajatusta ei nyt muutoin ole mielessä. Tabletti on siis myös puhelin, en ole sitä ennen tiennytkään, mutta tätä en käytä puhelimena. Tämähän on aika isokokoinen. Kuin iPad, onhan minulla vanhaksi käynyt sellainen. Lukemisia ja kuvia varten tämä on hyvä. Helsingin Sanomiakin on helppo lukea näköisversiona, kun kännykässä tila on liian pieni siihen. Kirjojen ja lehtien luku siis on päätoiminto. Toinen on katselu. Voin katsoa  Areenan, Nelosen Ruudun ja MTV-Katsomon ohjelmia. En ole niitä tähän mennessä juuri katsonut. Ja  tietysti kaikkia nettitoimintoja ja sähköpostia  voi käyttää. Ja voisi hankkia maksullisia kanavia. Vanha televisisioni toimii peruskanavin. Kannettava on enimmäkseen vailla käyttöä, kun en tykkää istua pöydän ääressä tai pitää sitä sylissä. Veroilmoitukset teen sillä ja jotkut pankkiasiat. Uusi laite vie aikansa, että siihen oppii ja tottuu. Se tuo pientä aivojumppaa, mikä ei ole ollenkaan haitaksi. Poika kyllä laittoi kaikki perusasiat kuntoon, en osaisi päästä alkuun itsekseni.
Että laitteita on, jos vain huvittaa käyttää. Tätä ennenkin olen kuluttanut paljon aikaa nettiä selaillen. Vähän väliä nousee joku kysymys, jota pitää googlata. Kuinka ennen pärjäsin? Pitää varoa, etten aivan jää laitteiden orjaksi. Viime aikoina olen huomannut, että oikean kirjan lukeminen  välillä mukavaa, jotenkin rauhoittavaa. Tässä kirjoituskokeessa  ilmenee jokin ongelma, kursori hypähtää helposti väärälle riville, kun tässä mahan päällä näpyttelen. Hipaisen varmaan jotain kohtaa väärin. Kirjaimiston päälle tarjoutuu koko ajan sanoja, ns. ennakoiva kirjoittaminen. Siitä voi olla hyötyä sitten, kun sanat katoilevat nykyistä pahemmin!
Aika merkillistä on, että kaikki asiointi Suomessa siirtyy yhä enemmän nettiin, vaikka sähköjärjestelmät voidaan tuhota ja kaikkea häiritä haittaohjelmin. Useissa Euroopankaan maissa ei nettiasiointi ole näin pitkällä.Paikallinen sotekeskus olettaa ilman muuta, että katson itse laboratoriotulokset omakannasta ja otan yhteyttä, jos on jotain poikkeavaa. Onhan tämä kätevää, mutta pitää olla lähiasioinninkin mahdollisuus. 
Kuva on saatu kuvatervehdyksenä. Eikö ole kaunis!



2 kommenttia:

  1. Kaunis on! Meilläkin keskustellaan mitä laitteita otettaisiin käyttöön. Kummallakin on oma pöytäkone, mutta minun versio olisi kuulemma kohta poistumassa käytöstä. Nyt minulta kysyttiin, ottaisinko läppärin. En ottaisi, olen kokeillut, en tykkää. En halua myöskään hoitaa nettiasioita kännykällä, kun se on semmoista tihruamista. Tablettia mietin, mutta mieluiten istuisin tässä pöytäkoneellani, kun tämän suurin piirtein hallitsen. Minua ärsyttää se, että digiin pakotetut seniorikansalaiset joutuvat koko ajan uusimaan laitteitaan. Juuri kun olet edellisen metkut saanut miten kuten hallintaan tulee ilmoitus, että uusi versio on hankittava ja blaa blaa blaa
    ...
    Ellinoora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minustakin pöytäkoneella on helpoin kirjoittaa ja muutoinkin toimia. Minulla on tallella sellainen maalla, mutta sen käyttöjärjestelmä Windows 7 on vanhentunut eikä sitä uskalla enää käyttää verkossa. Pidän sen miehen muistona. Siellä ovat tallella kaikki hänen kirjoituksensa, jotka ovat kyllä tallennettuna muutoinkin. Kotia usein vaihtavalle sopivat kuljetettavat laitteet. Kirjoittamiseni on hyvin vähäistä nykyään, enemmän lueskelua. Olisi vaikeata, jos ei hankinnoissa olisi laiteavustajaa. Kyllä meistä moni on heikoilla jäillä suojausten ym kanssa.

      Poista

Kevään ihme