Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Juhlakausi

Juhlakausi on, kun on vieraita. (Hankala tämä suomenkielen vieras- sana).Vierailijoita. Etelän hiihtolomaviikko toi tuttua väkeä vanhalle tuvalle. Lomalaisten lähdettyä on oma tunnelmansa setviä ruokatavaroita ja astioita, tiskata, laittaa pyykit pyörimään. Järviradion toivekonsertti säestää puuhia. Tuli laitetuksi reilusti ruokia ja kakkuja. Nyt loppuja on annosteltuna pakastimeen ja jääkaappiin niin, ettei ainakaan viikkoon tarvitse käydä kaupassa. Paremmat astiat on pesty ja kuivattu astiakaappiin. Vähennän taas sähkönkulutusta. Tyhjensin toisen jääkaapin, laskin vesiboilerin kymmeneen asteeseen, (iso kattila taas hellalle toistaiseksi, kun vielä puuhellaa lämmitetään), pienensin eteisen patterin. Olen tottunut pienestä asti siihen, että täällä on kylmä porstua, mutta perhevierailuilla tarvitaan lämmin eteinen huoneiden väliin.

Nyt on mukava täyden vatsan kanssa oikaista sängylle, jolle aurinko paistaa. Säät eivät aivan suosineet, mutta laskettelurinteet, hiihtolatu, uimahalli ja eläintarha on hyödynnetty. Ähtärin eläintarhan yhteydessä on Farmi, jossa voi käydä toimivassa navetassa ja nähdä lehmiä, lampaita, kanoja, hevosia, vuohia, kaneja. Ne toivat minulle muiston lapsuuteni eläinrikkaasta kasvuympäristöstä. Lapsenlapsi on kokenut maailmanmatkaaja, mutta lumipesut pihasaunalla, tulen sytytys takkaan ja varsinkin kelkkakyyti olivat hänestä hauskaa. Hienot kelkkakelit olikin juuri nyt. Ei täällä ilman kelkkaa kyllä pysty liikkumaankaan, aivan on jäiset pinnat 

Saattaa olla, että kun saan pyykit kuivumaan, torkahdan tähän uusi kirja kädessäni. Vähän harmittaa se, että nukun huonommin, kun on elämää ja tapahtumaa ympärillä. Vanha pää ei palaudu kunnolla lepoon ohjeistani huolimatta,  kun on tavallista enemmän aktiviteettia. Aivan turhaa se oli yöllä suunnitella seuraavan päivän ruokaa, kun se oli jo ollut ostoslistalla! 
Elämän iloiset kohokohdat pitää huomata: Tämä on juuri nyt, nyt he ovat täällä. Pian se on aina  muisto, on nyt jo. 

Seuraava maisema on tiukasti rajattu kohta pandahallin katonrajasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään ihme