Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

maanantai 19. helmikuuta 2024

Oikea talvi

Nyt pitää tallentaa kuvia lumitalvesta tähän päiväkirjaani. En muista, että näin paljon olisi lunta ollut täällä olojen aikana. Melkein joka ovenavauksella pitää lakaista rappusia. Viime viikolla tuli lisää oikein reilusti. En meinannut lauantaina saada aamulla ovea auki, kun oli niin paljon tullut yön aikana lisää. Onneksi lumiaura käy pihassa avaamassa pääosan pihasta. Lumikolalla availen ovien edustat ja teen kulkukäytäviä. Lumi on puhdasta ja kaunista, sunnuntaipäivän se kimalteli auringossa ja yöllä kuutamossa. Eilen lämmitin saunanpadassa lunta saunavesiksi. Kukkurainen pata kuivahkoa lunta  sulaa viidesosan korkeuteen. 
Kun tämä lumimäärä keväällä sulaa, vettä nousee kellariinkin. Sitä on turha pumpata pois, olen todennut aiemmin pumpatessani.  Vesi katoaa hiekkapohjaan vasta, kun pohjavedet laskevat. 
Täällä lumen ja metsän keskellä huomaa kyllä tarkkaan sään ja luonnon vaihtelut,  elää niiden rytmissä, tässäkin entisaikojen oikeassa  talvessa. Polttopuuta on kulunut kovasti pakkastalven lämmityksissä. 
J.k. Jouduin poistamaan kuvia ja laittamaan uuden postauksen, kun ensimmäinen versio ei auennut kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään ihme