Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Paremmin tietävät

Koronarokotteesta kieltäytyminen tuntuu aivan ällistyttävältä, kun tilastot kertovat selvää kieltä tartunnoista. Kuinka he ajattelevat? En osaa siihen vastata, mutta joitain viitteitä voi löytää. Jokin ylemmyydentunto saa jotkut uskomaan muiden tyhmyyteen ja johdateltavuuteen ja omaan paremman, salaisen tiedon tuntemukseen. Varmaan he pitävät itseään jonkun viisaiden, paremmin tietävien ryhmän valittuina jäseninä.  He eivät kuuntele tai lue  uutisia eivätkä THL:n katsauksia, vaan kuuntelevat vain omia toisenlaisen tiedon kanaviaan. Koronaluvut voidaan ohittaa viittauksella siihen, että kokonaiskuolleisuusluvut eivät ole nousseet.  (Kaikki rokotuskieltäytyjät eivät ole tätä ryhmää, on esim. pahasti rokotuspelkoisia.)
Jos koronaa ei oikeasti ole, miksi nämä ihmiset täyttävät sairaala- ja tehohoitopaikat sairastuessaan? Lempeä on sairaanhoidon systeemimme. Me ohjeita noudattavat väistelemme taas erakkoina muita ihmisiä. Media on viimein ryhtynyt patistamaan rokottamattomia rokotteen ottoon.

Marraskuuni meni jotenkin nopeasti ja kohta on joulu. Minulle on tavallista mennä kuin kesän voimilla vuoden loppuun. Nuorempana olin tammi- helmikuussa aina alavireinen, kunnes joskus 90-luvulla kuulin radiokeskustelun D- vitamiinin merkityksestä. Siihen loppui kaamosmasennukseni. Nyt olen sitten joskus alavireinen ihan muuten vain.
Olenkohan tullut  vanhaksi, kun ensimmäistä kertaa en viitsisi lähteä Torpalle. Siellä on kylmää monta päivää. Kun tupa lämpenee, on lähtöpäivä. Jouluksi menoon ei ole montaa viikkoa. Matkassa on rasituksensa. Ennen se ei ole haitannut. Täälläkin paistaa aurinko puunrunkojen läpi. On lämmin boksi ja aika hyvä sähkösauna, palvelut vieressä, adventtivalot laitettuna. Kuin olisi uskoton, kun tällaista tulee mieleen, vaikka en ole viiteen viikkoon käynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään ihme