Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

lauantai 8. lokakuuta 2022

Syystyöt tehty!

Tai ainakin ne on lopetettu. Nyt on kahtena viime päivänä  tammelle tehty tilaa, vadelmapusikko on jyrsitty,  luvatta leviävä tuoksuvatukko kavennettu, jyrsittyjä juurakkoja kaiveltu pois maasta, kuusia muotoiltu ja oksat kerätty pois. Poistettujen puiden kohdalle kylvin nurmikonsiementä. Kuusia ei pysty enempää kaventamaan, tulee risukko vastaan. Kuuset ovat tavallisia metsäkuusia. Toisen istutin vuonna 2000 metsänistutuksen taimista jouluvalokuuseksi. Toinen on ilmaantunut itsekseen. Olen leikellyt itse niitä, etteivät kasvaisi isoiksi niin lähellä taloa, nyt pyysin siihen apua. Sahasin tammen alaoksia pois ohi kulkeneen tammitarhurin neuvosta. Jospa se alkaisi oieta, kun ei ole enää naapuria tiellä. 
Sattui vain illaksi ja yöksi pitkät sateet, joten multa oli tosi raskasta, isot paakut lapion ja saappaitten alla. Jyrsinkonekin toimi vaikeasti raskaassa maassa, sanoi yrittäjä. Vadelman juuria jäi maahan varmaan  paljon, mutta en jaksa enää enempää niitä kaivella ja kärrätä. Pitää keväällä viikatteella huidella versoja alas. Alueen kulmaan voisi keväällä tehdä vaikka perunamaan. Tai joku tehdä kasvimaan. Kuka tietää, miltä maailma näyttää keväällä ja mikä on ruokatilanne.

Hieno sää kirkastui sadeaamun jälkeen. Vielä on maisemassa paljon keltaista silmäniloa. Tulin  tupaan ja panin kaikki vaatteet päältäni pesukoneeseen. Menisin saunaan, jos joku lämmittäisi, mutta en jaksa nyt kulkea kymmentä kertaa saunalle puita lisäämään.
 Onhan tuo infrapunasaunakin olemassa, vaikka on ollut viime aikoina vähällä käytöllä. Olen huomannut, että se lievittää kipuja. Jospa se vähentäisi ensi yön kipuheräilyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään ihme