Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

torstai 10. kesäkuuta 2021

Pihalla



Pian se arki ikimuistoisen juhlakauden jälkeen koittaa, vaikka helleviikko jatkuu aurinkoisena. Ruoho kasvaa kohisten, mutta päältä ajettava ajoleikkuri on epäkunnossa. Ajoin sen viime viikolla kiveen. Nyt terät möyhivät maata, vaikka terän säätää korkealle. Sammalet irtoavat kuivina ryppäinä.  Huomenna pari tyyppiä tulee konetta katsomaan. Koneliikkeessä se voisi viipyä kuukaudenkin. Olen eilen ja tänään helteessä tuntikausia lykännyt työnnettävää konetta hiki valuen silmiin, niinkuin ennen heinäpellolla. Päältä ajettavalla työ on tehty puolessatoista tunnissa. Hyväähän puurtaminen kiloilleni tekisi, mutta ranne ja polvi kipeytyvät. Mietin, miten tätä isoa nurmikkoalaa voisi pienentää, mutta sitä ei ole helppo ratkaista. Nurmikko on monin paikoin kuivunut läikikkääksi ja kovasti sammaloitunutkin kalkituksesta huolimatta.  Pensaiden ja puiden alustat ja muut reunat rehottavat. Trimmerillä koetan siistiä, kun kitkeminen ei ole minun lajini, mutta priimakunnossa piha ei ole koskaan. Olisihan minulla aikaa vaikka kuinka paljon, mutta en ole kovin innokas ja rannetta särkee ja laiskottaa. Mies ennen hoiti nurmikkoasiat. Luin jo robottileikkurista sitäkin varten, jos jatkossa olen täällä vähemmän, mutta ei se mikään toimintavarma taida olla. Ei kuulemma esim. osaa käynnistää itseään sähkökatkon jälkeen tai se voi jäädä jumiin johonkin. 

Syreenit ja pihapihlajat kukkivat. Nyt niitä pitää pysähtyä katselemaan ja haistelemaan, kun kuumuus ne pian nitistää.  Torpanmuorin terassi eli portaat ottavat kanssani aamun vastaan. Silloin on kesä, kun portaille voi  mennä yöpaidassa aamukahvin kanssa aamua kuulostelemaan.

5 kommenttia:

  1. Helpotuksen huokaus, sukulaismiehen kaveri, konekorjaamomies, korjasi leikkurin vian. Leikkuukorkeuden säätövipu oli tärähdyksessä pudonnut paikaltaan. Tarvittiin ammattimiehen otteita että se saatiin paikalleen.

    VastaaPoista
  2. Ihana syreenikuva. Oikein voi tuntea tuoksuvat syreenit. Kaikki kukkii nyt niin nopeasti kun hellettä on riittänyt. Hetkiä kauneutta. Sellaista se elämä on. Arkea ja onnea. Mukava katsoa kaikkia kuviasi. Terv P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitää aina ottaa kuvia muistoksi.Arkea ja onnea, siinä hyvä määrittely!

      Poista
  3. Hieno juttu, että sait apua.
    Tuo seikka on se vastapaino maalla ja kaupungissa asumisen puntaroinnissa. Mitä ihanampi on vanha tuttu maisema, sitä enemmän kesästä nauttii - kunnes tulee vastaan ne väljien piha-alueiden ja niihin tarvittavien aparaattien hoito. Ja rakennustenkin . Tästä on kirjoittanut kirjailija Eeva Kilpi monta herkullista kirjaa, hän on ollut vannoutunut mökki-ihminen pitkän aikuisen elämänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun kaikki toimii eikä vaadi priimaa, ei piha vielä rasita, mutta kun jotain on vialla, tuskastuttaa. Onneksi yhden sukulaismiehen kautta löytyy apua. Mieleen on jäänyt Kilven Naisen päiväkirja. Pitääpä katsoa noita muitakin.

      Poista

Kevään ihme