Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

torstai 3. kesäkuuta 2021

Alkukesän hetki

Ihanaa, että on vasta alkukesä! Valo lisääntyy vielä, valo ja lämpö. Täällä omenapuu kukkii, tuomet jo lakastuvat. Voikukkapeltoni hehkuvat, omenapuu loistaa valkoisena kesäyössä. Syreeninkukissa on jo tuoksu, mutta alkavat vasta avautua. Pihlaja odottaa vielä. Tulossa ovat ruusut, päivänkakkarat, kissankellot..
Kahdeksankymmenluvun alussa lähdimme perheen kanssa ennen juhannusta Itä-Suomen kautta Lappiin ja Pohjois-Norjaan. Oli hienoa päästä  uudelleen kevään eri vaiheisiin, kun pohjoiseen kuljettiin. Jukkasjärvellä alkoi pihlaja kukkia. 
Pihasaunan lämmittämisen  aika on tullut, tänä vuonna en aiemmin lämmittänytkään, tulee jo mieleen puiden säästö. Jätekuorma lähti tänään, nyt on hyvä tunnelma saunanlämmitykseen.
Käki kukkuu, linnut visertävät puissa. Pääskysiä ei pihapiirissä näy eikä västäräkkiä, niitä kaipaan. Muistan että vielä kaksikymmentä vuotta sitten, alkaessamme työviikon päätteeksi ajaa tänne, en huomannut lintuja. Oli niin pää ja mieli täynnä muita asioita.

3 kommenttia:

  1. Parasta suvea eletään! Luin äskettäin Ruusuvuotemme (yhteiset 20 v) kesäpäiväkirjaa vuodelta 1993. Olimme juhannusviikon Kuopuksen kanssa kolmisin Ylläksellä karussa tunturimaisemassa. Kiipesimme Kesänkitunturille jyrkkää Pirunkurua, joka puristi tottumattomista kulkijoista ankaran hien ja kaikki voimat.
    Paluureitillä löytyi notkelmasta paksu lumikinos. - Lapista laskeuduimme Pohjanmaalle, ystäväperheen mökille. Siellä oli täysi kesä. Suomen kesä on niin rikas eri maisemineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko siinä Lapun lumoissa osa juuri tuotakin,että pitkässä maassa päästään kuin eri maahan sään ja luonnon suhteen ja palatessa nähdään monta eri maisemaa.

      Poista

Kevään ihme