Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

lauantai 19. kesäkuuta 2021

Sen näkee sitte

Tänään otin lomaa  vanhusteemastani, kun kävin kaksi kertaa pyörällä uimassa uimarannalla parin kilometrin päässä. Aamupäivän uintireissu oli niin kiva, että illansuussa hain pyörän kellarista ja huristelin taas rantaan. Uiskentelin siellä lasten kanssa, vanhempansa seisoskelivat rannalla. 

"Sen näkee sitte", on uusi voimalauseeni tai viisauslauseeni. Se on yhden ystäväni sukulaistytön toistama lause, joka on avuksi tälle ystävällenikin. Entisiä viisauslauseita ovat tätini tilannekatsaus  "Se on nyt näin" ja äitini kahdensuuntainen "Aina ei oo samanlaista". 

Mieheni sanoi, ettei kannata murehtia tulevia. "Kun pahaa tapahtuu, se on ihan tarpeeksi kamalaa sitten. Ei pidä pilata parempia päiviä ennakkoon murehtimisella". Tämän opetti hänelle nuorena miehenä sairastettu pahanlaatuinen syöpä monine leikkauksineen. En oikeastaan ole murehtinut tulevaa, vaan pitänyt itseäni avoinna ajan kululle. Tulevaa ei pidä silti liiaksi elää nyt. 
Eletään siis tätä päivää. Mitä on huomenna? Sen näkee sitte!

2 kommenttia:

  1. "Sen näkee sitte", on tosi hyvä voimalause. Minä toistelen välillä itselleni"Ei voi tietää, sama se". Jotain samaa noissa.
    "Vain muutos on ikuista", lausahdusta olen käyttänyt vuosikymmeniä.On muutosta riittänyt taas tämänkin kesän alkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä sinunkin lauseesi! Muutosvalmiuskin on hyvä.

      Poista

Kevään ihme