Sähköpostiosoitteeni on liuhtarinportti at gmail.com

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

lauantai 18. syyskuuta 2021

Talvipesän stailaus

 

Jotain pientä säätöä pitää tehdä, jotta pieni boksini vähän uudistuisi. Olen jo pitempään elätellyt ajatusta alkovista, kun yksiössä on sängyn mentävä kulma. En ollut kuitenkaan löytänyt riittävän pitkää tankoa, jota ei tarvitse ruuvata seinään. Eihän minulla kiviseinäporaa ole saatavilla. Nyt löysinkin Jyskistä 290 senttiin yltävän jännitettävän verhotangon, hinta 25 €. Aiotut verhot ovat Lapualla, mutta kokeilin lakanoilla. Kyllä tämä jotenkin toimii. Käänsin pääpuolen toiseen suuntaan, että saan taas tyynyn selän ja seinän väliin ja nukuin oikein hyvin.
Samassa paikassa sänky on ollut ennenkin, mutta ilman verhoja. Katsellaan, miltä alkovi näyttää sitten  parempien verhojen kanssa. Tilasin Twinsiltä Eazzy Topper- petauspatjan, mutta sen tulo on viivästynyt.
Mitenkä minulle kertyy punaista väriä huoneeseen ja vaatteisiin? Tässä iässä puetaan yleensä enemmän tummaa. Ehkä olen kuin pihlaja ennenkuin se pudottaa kaikki lehtensä. Alan katsella pehmeän sinertävää sängynpeittoa.

Joulukaktukset ovat kesän aikana kärsineet pahasti, vaikka ennen ovat samoilla systeemillä pärjänneet. Siirsin parhaat osat yhteiseen ruukkuun ja ostin kolme pientä uutta kaktusta, yht. 10 €. Löysin kirppikseltä peltiastian ruukuksi, 2 €. Kaupassa ei ollut kaktusmultaa, joten hain talon hiekkalaatikosta hiekkaa. Luin vasta sitten, että se on liian hienojakoista. Hain keinujen alta lisäksi karkeampaa hiekkaa. Sekoitin puolet kukkamultaa joukkoon.Syysremonttini hinta on 37 €. Keittiöön vaihdoin taas talvimaton.
Pientä asuntoa väljentävät kohdevalot kulmissa. Erityisesti eteisnurkan valo tuo illalla  tilan tuntua. Valojen virittelyn aika on tullut. Kyllä minä tässä taas pärjään, vaikka välillä kaksioita katselenkin. 
Vielä on maalla tekemistä, kunhan saan lääkäriasiani hoidetuksi. Puolukat kutsuvat. Toivottavasti ovat vielä tallella.

3 kommenttia:

  1. Pienikin sisustusmuutos piristää. Alkovista tulee hieno! Ymmärrän hyvin, että näin marraskuuta kohti mennessä tekee mieli punaista ympärille. Värienergiaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pientä askartelua tämä minun sisustamiseni. Pesän pöyhimistä. Aivan piristävää.

      Poista
  2. Olen asunut tässä nykyisessä kodissani yli 7 vuotta ja yhä on osa tauluista seinän vierustalla lattialla. Seinältä sain tosin muutaman Kaskipuron grafiikan annettua pojalle (se halusi niitä niin), ja siihen sitten tilalle, kuinka ollakaan, leijuvia kirjoja. Oikeasti kyseessä pienet pidikkeet, jotka eivät näy, joten kirjat näyttävät leijuvan ilmassa. Seitsemän vuotta odotti systeemi kaapissa.

    VastaaPoista

Kevään ihme